SOM 1 lblanco flapover.jpg

Energielabel Oost

VERDER MET ENERGIE

Ieder huis heeft een energielabel. Het vertelt je hoeveel energie het kost om erin te leven. De meeste mensen vragen pas een energielabel aan als ze hun huis gaan verkopen. Een hoog label betekent een zuinig huis en dat verhoogt de verkoopwaarde.

Uit een energielabel valt meer te halen dan je denkt. Ook als je nog niet je huis wilt verkopen. Laat bepalen waar je staat en waar je nog naartoe kunt: met een energielabel(energie-index) kijk je vanzelf naar een duurzamere toekomst.

Energielabel Oost geeft inzicht in je huidige status en vertelt ook wat beter kan. Zo haal je het maximale uit de verkoop, bouw of verduurzaming van je woning of pand. En ben je helemaal klaar om verder te gaan met energie. Apartment Views

ENERGIELABEL

Family Viewing House

MAATWERKADVIES

Empty Room

BOUWKUNDIGE KEURING

Hoe zuinig je huis is, wordt niet bepaald door een enkel aspect. Het is een optelsom van allerlei zaken, zoals de manier waarop het wordt verwarmd en of je dubbelglas hebt of niet. De adviseurs van Energielabel Oost nemen al die aspecten mee in de bepaling van het energielabel, dat sinds 2015 officieel energie-index heet. De labels gaan van G tot A, waarbij A het zuinigst is. Omdat de energie-index afhankelijk is van de aanpassingen die je hebt gedaan, kan het zijn dat jij een hoger label hebt dan je buurman. Het kan dus geen kwaad om je label te laten bepalen. Al is maar om te weten wat er beter kan.

WAAROM EEN HOOG ENERGIELABEL?


  • Een hoog energielabel laat zien dat je  bezig bent met een duurzame toekomst. Wie minder energie verbruikt, is bewust bezig met het milieu.

  • Een huis met een hoog energielabel is meer waard. Dat komt goed uit als je het wilt verkopen.

  • De energiekosten van een zuinig huis zijn lager. Het kost immers minder energie om erin te leven. Zonnepanelen verhogen je energielabel en verlagen tegelijkertijd je maandelijkse energiekosten.

  • Een goed geïsoleerd huis verhoogt niet alleen het energielabel, maar ook het woonplezier. De temperatuur is er constanter en je hebt geen last meer van tocht.

HEB JE AL EEN ENERGIELABEL?

Houd er dan rekening mee dat het label na tien jaar verloopt. Kijk dus goed naar de verloopdatum van het label als je je huis gaat verkopen. Je kunt een boete krijgen als je het huis verkoopt met een verlopen label. 

Wist je dat een vereenvoudigd energielabel (VEL) gebaseerd wordt op 10 kenmerken van de woning! Wij kijken naar maar liefst 150 kenmerken van de woning. Kortom, dit is veel betrouwbaarder. Met die informatie kan Energielabel Oost een maatwerkadviesrapport opstellen zodat je precies weet hoe je jou woning klaar maakt voor de toekomst. 

 

Wist je dat je voor zo’n advies subsidie kunt krijgen? Lees hier er meer over.

Hoe duurzaam is je huis nu eigenlijk echt? Een energielabel geeft je inzicht. Handig, als je je huis wilt verkopen bijvoorbeeld.

DIRECT AANVRAGEN

Vraag hier je energielabel, subsidieadvies, maatwerkadvies of een bouwkundige keuring aan. Energielabel Oost helpt graag verder.

Heb je een andere vraag of wil je meer informatie? Stuur deze gerust door en wij nemen contact met je op.

 

Wij geloven in een duurzame toekomst, waarin we minder energie verspillen. Daar willen wij al onze energie op inzetten. Daarom gaan we verder met energie

Volgen

Contact opnemen

Email: info@energielabeloost.nl

Tel: 06-33032254

KVK: 76099415

DNR 2011